Canon XL H1A HDV

Nový produkt

Specializovaná KAMENNÁ Prodejna v Brně: 29 let!

Recenze.png

Bazar: platba Cash nebo Převod, konzultace nutná (klik)!

IMPOZANTNÍ STROJ s výměnnými objektivy a záznamem HDV2 čili Full-HD na pásky miniDV neboli 1/4", který začal HIGH-éru v roce 2005. Krásný STROJ je PLNĚ funkční, sada s objektivem 20xZOOM. Záchranářka HDV i miniDV archivů, ale i stále použitelný STROJ, za který se kameraman nestydí. 

Více informací

Skladem na prodejně

18 888 Kč s DPH

18 888 Kč bez DPH

Přidat na seznam přání

Více informací

IMPOZANTNÍ STROJ s výměnnými objektivy a formátem HDV neboli Full-HD videem na standardní páskové kazety miniDV. Krásný přístroj PLNĚ funkční, sestava s objektivem 20xZOOM. Záchranářka HDV i mDV archivů, ale i dnes stále použitelný STROJ, za který se kameraman nemusí stydět. Krásný i plně funkční kus s obřím akumulátorem, s nabíječkou, vyobrazeným objektivem a externím mikrofonem.

Technické parametry Canon XLH1A:

Canon XL H1A

Nová kamera XL H1A je určena pro profesionální studiové televizní kameramany.

Model, snímající záznam ve vysokém rozlišení High Definition (HDV) na pásek, používá systém tří 1/3" CCD s rozlišením 1,67 megapixelu a poskytují prvotřídní kvalitu formátu HD 1080i. Nahrazuje kameru XL H1 a byl zkonstruován s ohledem na připomínky a podněty profesionálních kameramanů z celého světa. Mezi hlavní vylepšení oproti modelu XL H1 patří nový objektiv řady L s 20x optickým zoomem a třemi samostatnými kroužky pro ovládání ostření, zoomu a clony. Tyto kroužky umístěné na objektivu lze ovládat současně - lze tak například ovládat ostření zároveň se zoomem. Kromě toho lze také podle potřeby nastavit citlivost kroužku. Pro dvoukanálový XLR zvukový záznam jsou nyní k dispozici nezávislé omezovače a automatická i ruční nastavení, díky nimž mají uživatelé nad zvukovým záznamem plnou kontrolu.

Kamera XL H1A nabízí

  • Profesionální 1080i HD výstup (50i, 25F)
  • Systém tří 1/3" CCD s rozlišením 1,67 Mpx - vysoké rozlišení
  • HD objektiv řady L s 20x optickým zoomem a samostatnými kroužky pro ovládání ostření, zoomu a clony - možnost jejich současného ovládání
  • HDV záznam
  • Procesor DIGIC DV II pro rychlé a přesné zpracování HD dat
  • Plné přizpůsobení obrazu a nastavení Cine Gamma; všechna nastavení (vlastní nastavení, funkce a zobrazení) uložená na kartu SD/MMC jsou plně přenositelná na videokamery Canon XH
  • Dvoukanálový XLR zvukový záznam - nezávislé omezovače a automatická/ruční nastavení
  • Volitelný záznam ve formátu NTSC (60i/30F/24F)
  • Technická podpora Canon CPS Video - je vyžadována registrace prostřednictvím portálu CPN

Kvalita High Definition
Obě tyto kamery, při jejichž tvorbě byly uplatněny poznatky a zkušenosti získané při vývoji objektivů pro televizní kamery Canon, jsou vybaveny přepracovaným HD objektivem řady L s 20x optickým zoomem a fluoritovými členy.

Nový HD objektiv XL 5.4-108mm L IS III s 20x optickým zoomem disponuje vysoce výkonným stabilizátorem obrazu VAP OIS (Vari-angle Prism Optical Image Stabilizer) a jeho speciální vícevrstvá povrchová úprava (povrchová úprava SR) eliminuje stíny a výrazně snižuje výskyt barevných vad objektivu. Nová pomocná funkce ostření Focus Assist (zvětšení, peaking - zvýraznění obrysů zaostřených předmětů) a tři kroužky pro samostatné ovládání ostření, zoomu a clony nabízejí bezkonkurenční úroveň ovládání. Citlivost kroužku ostření lze také nastavit podle potřeby .

Díky systému umožňujícímu výměnu objektivů jsou obě kamery kompatibilní se všemi objektivy XL včetně širokoúhlého objektivu HD 6x Zoom XL 3.4-20.4mm L. Při použití objektivového adaptéru Canon EF Lens Adaptor (prodáván samostatně) lze na kameře XL H1A také použít objektivy EF určené pro fotoaparáty Canon EOS.

Dvoukanálový záznam zvuku
XL H1A nabízí dva audiovstupy XLR, přičemž každý kanál lze ovládat nezávisle. Navíc má omezovače s ručním ovládáním. Dodaný stereomikrofon lze používat také jako monofonní zdroj při záznamu na jeden kanál.

Pokročilé ovládání obrazu
Početná řada funkcí pro dokonalejší ovládání obrazu byla rozšířena o další prvky, mezi něž patří např. dvojice filtrů redukce šumu (NR1 a NR2), nastavení barevného podání (Colour Matrix), širší rozsah teploty chromatičnosti pro vyvážení bílé (2000 K - 15 000 K), ovládání ostrosti detailu a také funkce Auto Knee pro dynamické řízení kontrastu. Pro nespočet nastavení a parametrů snímání se nabízí možnost plně ručního nastavení a uživatelem provedená nastavení lze uložit na paměťové karty SD/MMC.

Jelikož nastavení kvality obrazu a funkce nyní dokonale odpovídají videokamerám řady XH, nastavení na těchto kartách jsou přímo přenositelná na modely této řady. To je pro kameramany pořizující vícekamerové záznamy velice výhodné - nastavení lze jednoduše vyvolat na jednotlivých kamerách, což pro profesionální workflow znamená značné zjednodušení.

Volitelný záznam ve formátu NTSC (60i/30f/24f)
Kamera XL H1A lze nastavit podle specifických požadavků a potřeb uživatele a umožňují snímání ve formátu PAL (50i) a také NTSC (60i). O tento volitelný upgrade lze požádat v některém z akreditovaných servisních středisek Canon.

Obrazový snímač

Formát snímače 1/3
Obrazový snímač CCD

Objektiv

Optický zoom 20 x
Světelnost objektivu zoom 1,6-3,5
Světelnost objektivu - nejkratší ohnisko (F) 1,6
Světelnost objektivu - nejdelší ohnisko (F) 3,5
Typ stabilizátoru Optický

Fotografování

Scénické režimy Automatický, Tv, Av, Ruční, Bodové osvětlení, Noční, Plná automatika

LCD

Velikost displeje 2,4 "
Rozlišení displeje v bodech 215000

Záznam

Typ paměťového media SD / SDHC / SDXC (UHS-I), Mini DV
Počet audio kanálů 2.0