DaVinci Resolve Studio 18

Nový produkt

DaVinci Resolve 18| Blackmagic Design

DaVinci Resolve 18 firmy Blackmagic Design je špičkovým řešením pro střih a barevné korekce videa na O.S. Mac OS X, Windows a Linux. Popis editačního softwaru níže. 

Zájemci mohou objednat i podrobnou českou příručku na verzi DVR17, která je od nás k plné verzi - včetně polepů klávesnice - ZDARMA.

Více informací

Odešleme do týdne

9 333 Kč s DPH

7 713 Kč bez DPH

Přidat na seznam přání

Více informací

DaVinci Resolve společnosti Blackmagic Design je špičkovým řešením pro barevné korekce videa na platformách Mac OS X, Windows a Linux. Software DaVinci Resolve podporuje více funkcí pro barevné korekce v reálném čase, než jakýkoliv jiný systém, protože není limitován výkonem počítače na kterém je spuštěn. Tuto výkonnostní bariéru překonává pomocí akcelerace výpočtů prostřednictvím GPU pro výpočty v reálném čase, a to i u velmi komplexních projektů. DaVinci Resolve nabízí fantastický výkon při nízkých nákladech, výkon je navíc škálovatelný přidáním dalších GPU jednotek pro práci se 4K rozlišením, stereoskopickým videem, či real-time práci s RAW soubory kamer Blackmagic Cinema Camera, ARRI, RED a Sony F65, F55 či F5. DaVinci Resolve je kompatibilní se systémy Mac OS, Windows a Linux.

Systémy značky DaVinci jsou standardem na poli barevných korekcí již od roku 1984. Tisíce koloristů po celém světě využívají jeho výkonu, kvality a časem prověřených funkcí. DaVinci je jménem spjatým s více filmy, televizními znělkami, dokumentárními pořady, seriály a hudebními klipy, než jakýkoliv jiný systém pro barevný grading. Jedině řešení DaVinci vám poskytne dostatečnou kvalitu, vysoký výkon pro práci v reálném čase a bezbřehou kreativitu, abyste byli schopni rychle reagovat na měnící se požadavky vašich klientů.

 
Špičkové technologie DaVinci jsou navíc dostupnější než kdykoliv v minulosti. Po převzetí značky sympatickou společností Blackmagic Design (tvůrci revoluční kamery Blackmagic Cinema Camera a dnes již legendárních střihových karet řady Decklink) došlo k razantnímu snížení cen, namísto původních 8 – 20 milionů korun za celý systém můžete začít experimentovat s DaVinci Resolve již za cenu cca 25 000 Kč bez DPH, tolik totiž stojí samotný software pro Windows, Mac OS X nebo Linux. Ten lze používat např. s kartami DeckLink 4K Extreme a ovládacími konzolemi jiných výrobců, např. Tangent Devices Wave. Pro nejnáročnější zákazníky z řad postprodukčních studií se nabízí i kompletní DaVinci Resolve systém, vč. ovládací konzole, kde se cena pohybuje kolem 800 000 Kč bez DPH, tedy jen zlomek ceny, za kterou byl podobný systém nabízen v minulosti!
 
Práce v reálném čase
Čistě softwarová řešení jsou často limitována výkonem jediného počítače či jediné grafické karty. DaVinci Resolve překonává tyto limity možností použití dalších GPU akcelerátorů či dokonce několika dalších počítačů pro maximální výkon. Možnost práce v reálném čase i na sebesložitějších projektech máte tak vždy na dosah! Aplikujte desítky primárních i sekundárních korekcí, vícebodových trackerů pro sledování pohybu, efektů rozostření a dalších efektů. Projekty se i tak budou přehrávat v reálném čase! 

Kreativní funkce
DaVinci Resolve kombinuje výkonné nástroje s prací v reálném čase, vaše kreativita tedy není ničím omezena! DaVinci Resolve nabízí mnoho prověřených nástrojů. vč. klasických primárních a sekundárních korekcí, 3D sledování pohybu, stabilizace obrazu, tonálních křivek, míchání barevných kanálů apod. Pracujte v dynamické časové ose, spravujte metadata, exportujte 3D LUT tabulky, používejte funkce Copy/Paste pro přenášení nastavení korekcí, vytvářejte presety atd.

Špičková kvalita
Algoritmy produktů DaVinci byly oceněny Emmy™, televizní obdobou Oscarů! Veškeré zpracování obrazu je prováděno v maximálním rozlišení 32 bitů s plovoucí desetinnou čárkou. A díky práci v barevném prostoru YRGB můžete pracovat nezávisle s jasovou složkou, aniž byste pozměnili nastavení primárních barev. Díky použitým algoritmům mají barvy a tonalita obrazu vždy přirozený charakter, jako byste pracovali s filmovým materiálem optickou cestou. Tedy žádné nepřirozené barvy nebo přepálené části obrazu. 

Rozšiřitelnost
Funkce DaVinci Resolve si můžete vyzkoušet díky odlehčené verzi DaVinci Resolve Lite, kterou výrobce nabízí na svých stránkách zdarma (pouze pro Windows a Mac OS X). Plná verze software přidává navíc několik nezbytných funkcí, např. podporu více GPU, funkce pro redukci šumu, vyšší rozlišení, podporu Linuxu nebo 3D nástroje. Profesionálové z filmové a televizní branže, kteří požadují nejvyšší možnou kvalitu a výkon, pak mohou sáhnout po plném systému vč. ovládací konzole. 

Podpora kamer
DaVinci Resolve podporuje nativní soubory moderních digitálních filmových kamer přímo, můžete tedy pracovat se zdrojovými soubory, pro maximální obrazovou kvalitu! Software podporuje RAW (.ari) soubory kamer ARRI Alexa™ včetně podpory firmware V3, R3D soubory přístrojů RED One™ včetně RED™ color3 a REDgamma3 a také R3D soubory kamer RED EPIC včetně 5K rozlišení a podpory HDRx. Jsou podporovány také modely Blackmagic Cinema Camera, kamery Phantom™, GoPro™, Canon C300 a 5D, Sony™ F65/F55/F5 a další! 

DaVinci Resolve 18 je významná aktualizace přinášející více než 100 nových funkcí a přes 200 vylepšení. Sekce Color pro barevné korekce obsahuje novinky pro zpracování HDR videí, inovované nástroje pro primární barevné korekce, automatické masky vycházející z algoritmů umělé inteligence a mnoho dalších novinek! V sekci Fairlight jsou optimalizované funkce pro tvorbu selekcí pomocí klávesnice a myši, a také nová architektura Fairlight Audio Core i s novou technologií FlexBus s možností přes 2.000 stop. Sekce k editaci videa jsou obohaceny o nová zobrazení metadat, zvětšení u audio stop pro přesnější střih, funkce pro automatickou změnu kompozice záběru a další novinky. Nově lze také využít kompozice sekce Fusion např. jako titulky nebo prolínací efekty v sekcích Cut i Edit.