PANASONIC Lumix DC-G90 + 12-60 mm Zobrazit větší

PANASONIC Lumix DC-G90 + 12-60 mm

Nový produkt

G90 je obdobně jako předchůdce G80 univerzálním foto video přístrojem, který obě disciplíny naplňuje opravdu s přehledem. Jako správný pokročilý nástroj je precizně ergonomicky navržen a zároveň nabízí zvýšenou odolnost vůči rozmarům počasí, tak aby jeho univerzálnosti bylo učiněno za dost.

Více informací

Skladem na prodejně

22 222 Kč s DPH

18 365 Kč bez DPH

Přidat na seznam přání

Více informací

Základní popis

  • 20,3 Mpx LiveMOS snímač bez Low Pass filtru
  • opravdu tichá a velmi rychlá el.magnetická závěrka s potlačeným Shutter Shock efektem
  • 5-osý, dvojitý mechanický stabilizátor II + optický v objektivu a pohybem snímače (korekce až 5 EV)
  • bleskový AF s rychlostí 0,07s, s detekcí tváří, očí a citlivostí -4EV
  • rozměrný OLED hledáček s rozlišením 2360k a zvětšením 0,74x
  • 4K video až 3840x2160/30p 4:2:0 8-bit s přímým výstupem na 4:2:2 HDMI

Parametry

Bajonet Micro 4/3
Barva černá
Časosběr ano
Druh paměti SDXC standardu UHS-II
Druh snímače Live MOS
Hledáček elektronický | barevný
LCD obrazovka 3,0" | dotyková
Max. citlivost v ISO 25 600
Min. citlivost v ISO 100
Napájení BLC12

Rozměry a hmotnost

130,4 x 93,5 x 77,4 mm (bez vysouvacích částí) při 533 g (karta SD, baterie, tělo)

Obsah balení

tělo
krytka těla
patice Hot Shoe
baterie
nabíječka baterie (adaptér, kabel USB)
kabel USB
ramenní popruh

Popis produktu PANASONIC Lumix DC-G90 + 12-60 mm

Praktický fotoaparát pro každou situaci

PANASONIC Lumix DC-G90LUMIX G90, stejně jako předchůdce, disponuje kvalitním elektronickým hledáčkem OLED, jehož rozlišení je 2 360 000 bodů a poměr zobrazení činí 1,4× / 0,7× (při přepočtu na 35 mm fotoaparát). Výklopný a otočný dotykový displej má úhlopříčku 3,0" a rozlišení 1 040 000 bodů. Oba, hledáček i displej, pokrývají 100 % scény. Oční senzor umístěný u hledáčku automaticky přepíná zobrazení na displeji a v hledáčku. Výhodou technologie OLED není jen vyšší rozlišení a kvalitnější obraz, ale také rychlejší překreslení pohybu a minimální prodleva, to ocení zejména milovníci akčních a sportovních záběrů. 

Přepracování se dočkala jak přímo ergonomie - řepracovaný úchop pro pravou ruku zajišťující pohodlné a stabilní držení, tak funkční design - nová tlačítka umožňují rychlý přístup k důležitým funkcím. Tři tlačítka pro úpravu expozice, citlivosti a vyvážení bílé. Tlačítka na zadní straně jsou uspořádána kolem příkazového kolečka, takže se k často používaným funkcím dostanete snadno při fotografování, natáčení i prohlížení snímků. Dvě příkazová kolečka vpředu a vzadu umožňují rychlý přístup k mnoha funkcím a kromě toho je lze naprogramovat, aby funkce lépe odpovídaly vašim potřebám.

Snímač a procesor

PANASONIC Lumix DC-G9020,3 Mpx Digital Live MOS snímač (bez low pass filtru) a nový obrazový procesor Venus Engine. Společně produkují mimořádně kvalitní fotografie s vynikající kresbou detailů, výraznými kontrasty a skvělým barevným podáním, přičemž lze citlivost zvýšit až na maximální hodnotu ISO 25600.

Odstraněním antialiasingového filtru se zlepšila kresba detailů a celková ostrost zhruba. Obrazový procesor Venus Engine se vyznačuje věrnými barvami a dynamickým rozsahem, což je poznat například na modrém nebi. Zásluhu na tom má samostatné zpracování a jemné doladění odstínu, sytosti a barevného jasu. Uživatelé mohou volit vlastní nastavení kontrastu, ostrosti, sytosti i eliminace šumu.

Stabilizace

Nemusíte se bát ani neostré kresby. Aby bylo vše, samozřejmě to co chcete, ostré, vám zaručí pětiosý duální stabilizátor Dual I.S. 2, který v sobě spojuje stabilizaci objektivu i snímače. Díky tomu lze z ruky udržet snímky s expozičním časem až o 5 EV delším než bez stabilizace. Stabilizátor I.S. 2 funguje jak pro fotografování, tak pro natáčení videa, včetně natáčení ve 4K. 

4K Photo

PANASONIC Lumix DMC-G80Podpora ultravysokého rozlišení 4K se ovšem nehodí jen milovníkům videozáznamů. Ocení ji i fotografové, kterým je určena funkce 4K Photo. Díky ní lze každé okénko videozáznamu uložit jako samostatný snímek s rozlišením 8 megapixelů, což v podstatě znamená sekvenční snímání bezkonkurenční rychlostí 30 snímků za vteřinu. Díky tomu nemusí mít člověk strach, že při fotografování propásne nejvhodnější okamžik ke stisku spouště.

Systém 4K Photo nabízí tři atraktivní funkce:

  • 4K Burst Shooting – sériové snímání rychlostí 30 sn/s
  • 4K Burst (Start/Stop) – dlouhodobé sériové snímání rychlostí 30 sn/s
  • 4K Pre-burst – uloží 30 snímků 1 sekundu před samotným stisknutím spouště (celkem 60 snímků)
  • 4K Focus Stacking s možností nastavení libovolné hloubky ostrosti až po pořízení snímku
  • 4K  Sequence Composition rozfázování pohybu do jednoho snímku

Ve všech případech zůstává základní funkce stejná – jednotlivá okénka se ukládají jako samostatné snímky. 

4K video

  • PANASONIC Lumix DC-G904K video má formát/rozlišení 3840x2160 při 30 FPS a datovém toku 100 Mb/s
  • 4K video - 4:2:0 8-bit s přímým výstupem na 4:2:2 HDMI
  • Předinstalovaný SW klíč V-LogL pro náročnou postprodukci
  • Možnost 4x slow motion (120 FPS) při FHD a datovém toku 20 Mb/s

Vybraná specifikace

  • Přednastavené modely barevného podání pro natáčení videozáznamů (režim Creative Video)
  • Snadná bezdrátová komunikace s chytrými telefony přes Wi-Fi
  • Kreativní funkce v pokročilých fotografických režimech (P/A/S/M)
  • Možnost zpracování RAW snímků přímo ve fotoaparátu
  • Tichý režim pro diskrétní snímání
  • Funkce vícenásobné expozice
  • Časosběrné snímání / Stop Motion
  • PANASONIC Lumix DMC-G80Post Focus - výběr ostření až po vytvoření snímku - perfektní funkce pro makro, ale i portrét, krajinářskou fotografii apod.
  • HDMI výstup pro náhled videa na externím monitoru v reálném čase
  • Audiokonektor 3,5 mm pro mikrofon a další pro sluchátka
  • Nové možnosti bracketingu clony a ostření 
  • Výdrž na baterii až 1000 snímků

 

Rychlé a přesné automatické ostření

Panasonic DMC-G90 nabízí i vylepšený systém automatického ostření – nově je rychlejší (0,07s) a přesnější, na čemž má zásluhu přenos signálu s maximální rychlostí 240 obr/s. Systém ostření využívá metody porovnávání kontrastu. Do výbavy patří i technologie Depth From Defocus (DFD), která ostření ještě zrychluje. I díky rychlému ostření je sekvenční snímání až 9 snímků za sekundu či 6 s AFC - automatické přeostřování.

Díky systému rozpoznávání tváře a očí dokáže LUMIX G90 ostřit na obličej. Jiné funkce, například zvětšení ostré oblasti na displeji, umožňují precizně zaostřit na libovolnou oblast záběru. Při slabém světle přijde vhod režim Low Light AF, případně Custom Multi AF, v němž lze vybírat ze 49 ostřících zón. Při ručním ostření lze využít funkce Focus Peaking, tedy barevného zvýraznění kontur v rovině ostrosti.

PANASONIC Lumix DC-G90Pokud se ostření nepovede podle představ, je tu ještě unikátní funkce:

Post Focus, umožňující vybrat vhodné místo ostření dokonce dodatečně - až po stisku spouště u hotových snímků. Pomáhá to především v situacích, kdy na přesném ostření opravdu hodně záleží, například v makrofotografii.

Kromě toho je fotoaparát vybaven novou 4K funkcí Focus Stacking - V některých žánrech, opět především v makrofotografii, je občas obtížné dostat do hloubky ostrosti celou scénu. Funkce Focus Stacking umožňuje vyfotografovat sérii snímků zaostřených na různá místa a poté je dle vlastní představy složit dohromady, takže máte rozsah hloubky ostrosti zcela pod kontrolou.

Auto focus

Díky funkci Low Light AF lze zase přesněji ostřit na objekt i v extrémně slabém světle až po hodnotu -4EV, což přijde vhod například na fotografickém „lovu“ zvířat ve volné přírodě za svítání nebo za soumraku. Milovníky astrofotografie zase potěší funkce Starlight AF, umožňující snadno ostřit na hvězdy či souhvězdí.

Lumix G90 využívá ostřící AF systém založený na detekci kontrastu scény. Ten vyniká jak v rychlosti i přesnosti a podporuje objektivy LUMIX G, které jsou 240fps schopny komunikace. Zkrátka systém Contrast AF dosahuje velmi vysoké rychlosti zaostření – přibližně 0.07 sec. Sériové snímání je oproti předchůdci G7 zase o kus rychlejší a dovoluje sekvenci 9 fps (AFS) / 6 fps (s Live View) pro zachycení rychle se pohybujících objektů.

Low Light AF ostří i v extrémně nízkých osvětlených situacích bez pomocného světla AF. Kromě toho, LUMIX G90 integruje Starlight AF, která umožňuje fotografovat hvězdy na noční obloze s automatickým ostřením. Toho může být dosaženo přesným výpočtem kontrastní hodnoty v každé zóně AF.

Zůstaly i režimy Face Recognition AF/oko (automaticky zaostří na oko lidské tváře), Pinpoint AF (dovoluje zvětšit cílovou oblast pro nastavení přesného zaostření) a AF tracking s novým algoritmem pro přesnější sledování pohybujících se objektů.

PANASONIC Lumix DC-G90Wi-Fi připojení k mobilním zařízením

LUMIX DMC-G90 je vybaven Wi-Fi portem i Bluetooth, což usnadňuje sdílení snímků na sociálních sítích, ale také to dále rozšiřuje kreativní možnosti při samotném fotografování. Jediným stiskem tlačítka lze fotoaparát připojit k chytrému telefonu nebo tabletu, takže upload fotografií či videozáznamů na Facebook či jiné sociální sítě nebo webové stránky trvá pouhé vteřiny. Totéž platí pro rozesílání snímků e-mailem. Displej mobilního zařízení lze použít i jako dálkový ovladač – lze na něm ostřit, nastavit clonu, expoziční čas či citlivost, funguje ovšem i jako dálková spoušť. K dispozici je i automatické GPS tagování. 

Více o technologii 4K Photo a 4K Video

Rozměry a hmotnost

130,4 x 93,5 x 77,4 mm (bez vysouvacích částí) při 533 g (karta SD, baterie, tělo)

Obsah balení

tělo
krytka těla
patice Hot Shoe
baterie
nabíječka baterie (adaptér, kabel USB)
kabel USB
ramenní popruh

Parametry produktu

Bajonet Micro 4/3
Barva černá
Časosběr ano
Druh paměti SDXC standardu UHS-II
Druh snímače Live MOS
Hledáček elektronický | barevný
LCD obrazovka 3,0" | dotyková
Max. citlivost v ISO 25 600
Min. citlivost v ISO 100
Napájení BLC12
Nejrychlejší čas závěrky 1/16 000
Počet fotografií za vteřinu 9
Rozhraní systémový blesk | HDMI | mikrofonní vstup | A/V výstup | Wi-Fi | sluchátkový výstup (3,5 mm)
Rozlišení LCD (px) 1 040 000
Rozlišení v Mpx 20
Scénické režimy panorama | HDR | ano
Stabilizace obrazu optická (v objektivu)
Synchronizace s bleskem 1/160
Velikost snímače micro 4/3 (crop 2×)
Vlastnosti těla kovové | vestavěný blesk | 100% hledáček | živý náhled | připojení gripu | náhled hloubky ostrosti
Vodotěsný do (m) 0
Zaostřovací body (křížové) 23
Záznam videa Full HD (1920 x 1080) | HD (1280 x 720) | 4K/UHD (3840x2160)